Ezt ellopták!

Elloptak valamit a környékeden? Látványosan betörtek valahová. Ebben a blogban érdekes rendőrségi statisztikákat, elrettentő sztorikat olvashatsz....

Friss topikok

Belgiumban az orrszarvú fejek váltak kedvelt célponttá

2011.08.26. 12:56 Pandúr Pista

 A nyáron már két alkalommal is loptak orrszarvú fejet először liegei Természettudományi Múzeumból, majd pár napja a brüsszeli Természettudományi Múzeumból.

A rablók számára ez a kockázatos vállalkozás - hiszen biztonsági rendszerrel ellátott zárt területről kell kijutni észrevétlenül, vagy nagyon gyorsan egy meglehetősen nagy és nehéz tárggyal - 3000 eurót, azaz 800 000 forintot ér. Ennyit zsebeltek volna be ugyanis a liegei munkáért az amúgy lengyel tolvajok, akiket sikerült végül a rács mögé juttatni.

A júniusban elkövetett lopáskor a tettesek kifejezetten az orrszarvú szarvát lopták el és könnygázzal tették cselekvésképtelenné a biztonsági őröket. A rendőrség csak valamivel később vehette őrizetbe őket, amikor Hollandia felé vették az irányt. A brüsszeli eset elkövetői inkább a jó időzítésre és gyorsaságra alapoztak. A múzeumba zárás előtt mentek be, elemelték az egyik orrszarvú fej preparátumot és a kijáratnál váró autóba pattanva elszeleltek. Sem a múzeum biztonság őrei, sem a közelben lévő Európai Parlament biztonsági emberei, akik a segítségükre siettek, nem tudták megállítani őket. A négy elkövető valószínűleg jól járt, hiszen az állat szarva nagyon értékes az ázsiai fekete piacon.

Gyógyszerként immunerősítőként és afrodiziákumként tartják számon a porrá őrölt és vízben feloldott szarvat. Ázsiában akár 3 millió forintnak megfelelő összeget is adnak egy-egy orrszarvú szarváért.

A bejegyzés trackback címe:

https://elloptak.blog.hu/api/trackback/id/tr83060353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása