Ezt ellopták!

Elloptak valamit a környékeden? Látványosan betörtek valahová. Ebben a blogban érdekes rendőrségi statisztikákat, elrettentő sztorikat olvashatsz....

Friss topikok

Amikor már késő bánat… avagy mikor késő a bánat, autósok?

2011.07.12. 11:17 Pandúr Pista

Sajnos, a kötelező biztosítás mellett, ma kevesen gondolkodnak előre, így nem teszik meg a kellő lépéseket a lopások megelőzésére. Az elővigyázatosabbak odafigyelnek, hogy h legyen riasztó a kocsiban, esetleg egy kormányzárat is beszereznek, de GSM riasztóra, GPRS-re csak a technológia rajongói és a már pórul jártak gondolnak. A nagy többség azonban megfeledkezik a lopásokról, az ijesztő statisztikák ellenére is. Ma már az ár sem akadály, hisz már 20 ezer forint alatt is kaphatóak megbízható termékek.

A minap hallottam, hogy egyik ismerősöm kocsiját is feltörték. Tulajdonképpen csak a rádiót vitték el, ám amíg hozzájutottak legalább négyszer annyi kárt okoztak. Az tulajdonos egy félreeső utcácskában hagyta éjjelre az autót, ugyanis csak nemrég költözött a városba és nem talált megfelelő kiadó garázst a lakása környékén. A kocsi rendelkezetett ugyan riasztóval, ám arra senki sem reagált. A tettesek betörték az oldalablakot, majd feltörték az utas oldali ajtót, ezzel megrongálva a belső bőr burkolatot. A riasztó kiiktatására elvágták a kormány alatt található vezetékeket. Ki tudja miért a szélvédőt is ripityára törték és az egész autót beszórták borssal, majd a rádióval távoztak és az akkumulátorral.

Ismerősöm csak másnap reggel értesült az esetről, amikor felhívta a rendőrséget, mert nem találta az autót. A rendőrség addigra már elszállította a saját telepére és a tulajdonos jelentkezésére vártak, hogy feljelentést tegyen. Ez három órába tellett, amiből kettőt várakozással töltött és felet azzal, hogy megtudja mi is történt az autóval. Ekkor értesült, hogy az autóból hiányzik az akkumulátor, és a kormányműben is kár keletkezett így nem tudja maga eljuttatni a szerelőhöz.

Mivel a kocsi egy régi, klasszikusnak számító modell, eltelt 4-5 hét mire helyrehozatta az ablakokat, a zárat, a vezetékeket és kitakarítatta a kocsit. Ez alatt rengeteg időt és pénzt vesztett, a bürokrácia útvesztőit pedig sok kényelmetlenséggel járta.

Szerencsére, ő már a nehezén túl van. A kocsi is újra használatra kész, egyelőre egy garázsban várja az új riasztó beszerelését, és ezúttal GPRS-t is kap. Tulajdonosa rezignáltan böngészi a biztosítók oldalait, hiszen legjobban a maga kárán tanul az ember. Ám ez nem az a sztori, amit megszépítenek az évek, és szívesen mesélünk ismerőseinknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://elloptak.blog.hu/api/trackback/id/tr622982706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szelavi · http://www.biztositastolcson.hu 2011.07.22. 12:11:52

A riasztó jó dolog...de nem pótolja a casco biztosítást.(már nagyon lementek a casco árak..érdemes megnézni)Együtt a kettő..igen jó kombináció.
www.biztositastolcson.hu/hun/maganszemelyeknek_casco_biztositas.php
süti beállítások módosítása