Ezt ellopták!

Elloptak valamit a környékeden? Látványosan betörtek valahová. Ebben a blogban érdekes rendőrségi statisztikákat, elrettentő sztorikat olvashatsz....

Friss topikok

A betörők nem finomkodnak, kivéve...

2011.09.23. 11:25 Pandúr Pista

Igen, a zárak feltörése nem szokott finom munkára utalni. A legtöbb betörőben nem él csodálat a zárak felé és nem  törődnek azzal, milyen kárt okoznak. Spajszerrel, fúróval mennek neki.

Pedig ma igen finom módszerek is léteznek a zárak kinyitására, amiket bevethetnek esetleg az ügyesebb, profi tolvajok. Ez pedig elgondolkodtató, legalábbis, amikor legközelebb bemegyünk a kelet-ázsiai szakáruházba jusson eszünkbe a történet.

A Hacktivity hackerkonferencián résztvevő lakat szakértők állítják, hogy tisztában kell lennünk a betörők módszereivel, hogy jobban védekezhessünk a betörők és tolvajok ellen. Egy tolvajnak elég egy üdítős vagy sörös doboz ahhoz, hogy számkombinációs biciklizárat vagy silányabb minőségű lakatot kinyisson. Egy szilárdabb drótdarab bilincset és egy fémrudacska lakatot nyit szemvillanás alatt.

Arra pedig, hogy hogyan védekezhetünk a mindennapokban egyszerű a válasz. Nézzük meg milyen zárat veszünk. Ha csak a gyerek műanyag dömperéről van szó, felesleges 4-5 ezer forintos zárat venni rá, de ha a lakásunk bejárati ajtaja a tét, érdemes szétnézni a piacon.

Forrás:http://www.origo.hu/techbazis/20110917-kulcs-helyett-sorosdobozt-hasznalnak-a-zarnyitok.html

A bejegyzés trackback címe:

https://elloptak.blog.hu/api/trackback/id/tr993248050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása