Ezt ellopták!

Elloptak valamit a környékeden? Látványosan betörtek valahová. Ebben a blogban érdekes rendőrségi statisztikákat, elrettentő sztorikat olvashatsz....

Friss topikok

Hogyan dolgozik az autótolvaj?

2011.09.01. 14:32 Pandúr Pista

 Rengeteg városi legenda kering arról, hogy hogyan is dolgoznak az autótolvajok, ezek nagy része banális és persze nem is működik.

Rengeteg hasznavehetetlen módszert találunk az interneten, hogy hogyan nyithatjuk ki a kocsikat kulcs híján. Elterjedt gondolat például, hogy tenisz labdával ki lehet nyitni az ajtókat és univerzális távirányítókkal is eredményes lehet egy lopás. Ám ez tévedés, ennél sokkalt kreatívabbak a rablók.

Sokan a gyorsaságra apellálnak, amikor a kocsiból kiszáll a tulaj, de járva marad a motor (pl. hazaérve kapunyitáskor) beugranak és már el is szeleltek a kocsival együtt. Ezt hívják trükkös lopásnak és sajnos sok áldozata van. Külön rossz ilyenkor, hogy a biztosító sem fizet az így pórul járt autótulajdonosoknak, mivel a riasztórendszer nem volt aktív és a kocsit teljesen kiszolgáltatottan hagytuk őrizetlenül.

Az igazi szakmabeliek ugyanolyan szuper kütyükkel dolgoznak, mint amiket a kocsinkba szereltetünk. A profi tolvajok rendszeres vásárlói a számítás- és biztonságtechnikai szaküzleteknek. És a befektetéseik gyorsan és kamatostul megtérülhetnek. Hatékonyan dolgoznak távolból vagy közelről.Számítógépes vezérléssel minimális kárral viszik a kocsikat. Ha úgy vesszük akkor azokra az emberekre gyanakodhatunk leginkább, akik számítógéppel, elektronikai gépecskékkel mozgolódnak a kocsi körül vagy benne. 

Szerencsére van olyan autó is, amivel meggyűlik a bajuk nekik is, például minden olyan autó, amit motorteret is záró rendszerrel szereltek fel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elloptak.blog.hu/api/trackback/id/tr283107173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása