Ezt ellopták!

Elloptak valamit a környékeden? Látványosan betörtek valahová. Ebben a blogban érdekes rendőrségi statisztikákat, elrettentő sztorikat olvashatsz....

Friss topikok

Csábító otthonok, hívogató üzletek, terítéken a betörők kedvence

2011.07.22. 11:19 Pandúr Pista

Western- és kalandfilmek kedvenc témája, a rablás és betörés. Persze ott mindig teljesen érthető és morálisan helyes okokból törnek be a főhősök. A piszkos anyagiak sosem igazán fontosak. A mindennapokban azonban nem ez a tendencia. Ha nem óvjuk értékeinket, azok illetéktelenek vagyonát növelhetik, ebben pedig nincs semmi erkölcsös, vagy elfogadható.

Egy-egy gazdagabbak által lakott városrészen általánosak a magas kerítések, a kamerával ellátott, távirányítással nyíló és záródó kapuk és a számkóddal vagy kártyával nyíló ajtók. Itt találkozhatunk a város legvérmesebb kutyáival, éjszakai világítással, és biztosak lehetünk benne, hogy a falakon belül korszerű riasztó rendszert találhatunk.

Az ő otthonaikat ritkán közelítik meg a betörők. Túl nagy kockázat, kevés nyereség. Ellenben az átlag keresettel rendelkezők otthonai, boltok és a nyugdíjasok otthonai jó célpontot jelentenek. Különösen akkor kerül otthonunk vagy üzletünk  a bűnözők asztalára, ha hosszabb időre elutazunk.

Jó példa erre annak a fővárosi családnak az esete is, akikhez egy hétvégi kirándulás alkalmával törtek be. A lakásból pénzt, ékszert és kisebb értéktárgyakat vittek el, összesen tízmillió forint értékben. A tetteseket nem a véletlen jutatta ekkora szerencséhez, a tulajdonosok ugyanis még csak hevederzárral sem védték otthonukat. A lakásba való bejutást mindössze a társasház számkódos ajtaja akadályozhatta, ám valószínűbb, hogy a kerten keresztül jutottak be, amit több, másik  társasház kertje határol. Két garázsajtó feltörésével a lépcsőházban termettek, ahonnan szabad út vezetett a zsákmányhoz.

A bűnözők felforgatták a lakást, több bútorban is kár keletkezett, nyilvánvalóan gyorsan és hatékonyan dolgoztak, mivel a többi lakó nem ébredt fel gyanús zajokra. A szerencsétlenül járt családnak a biztosító csak a lakásban keletkezett kárt téríti meg, mivel nem rendelkeztek biztosítással lopásra, betörésre külön, csupán a társasház közös biztosításával.

A legtöbb betörés magánházak, lakások és üzletek estében is éjjel, vagy a kora hajnali órákban történik. Ilyenkor kevesen járnak az utcákon és még  a riasztóra sem reagál mindenki. A megfelelő riasztó azonban nagyon hatásos lehet, jelenleg a leghatékonyabb viszonyt ha távfelügyelet segítségét vesszük igénybe.

A bejegyzés trackback címe:

https://elloptak.blog.hu/api/trackback/id/tr62982707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szelavi · http://www.biztositastolcson.hu 2011.07.22. 11:50:43

Hm...ha ilyen kevés volt a lakás védelme...akkor a biztosító sem térítette volna meg teljes egészében a kárukat.Sajnálatos...mert havi 1000-1500Ft-ért már lehet ingóságot biztosítani.Fontos a lakás védelme bizony!!!!
www.biztositastolcson.hu/hun/maganszemelyeknek_lakas_haz_nyaralobiztositasok.php
süti beállítások módosítása