Ezt ellopták!

Elloptak valamit a környékeden? Látványosan betörtek valahová. Ebben a blogban érdekes rendőrségi statisztikákat, elrettentő sztorikat olvashatsz....

Friss topikok

Lopás megelőzés az autónkban

2011.06.26. 11:10 Pandúr Pista

Talán az autók feltörése vagy eltulajdonítása a leggyakoribb bűncselekmény, amivel szembesülünk. Nem létezik tehát 100%-os biztonság, a leghatékonyabb, ha több módszert alkalmazunk egyszerre. Autónkat igen gyorsan 15-20 másodperc alatt is ellophatják, egy óvatlan pillanatban, ami ellen nem sokat tehetünk. Esetleg egy csoportos akció áldozataivá válhatunk, úgy hogy miközben bevisszük a kocsit egy ismeretlen autómosóba, vagy szervizbe ott áramtalaníthatják a riasztót, majd később, például fizetéskor valaki gyorsan megszerzi a kocsit.

Azonban rengeteget tehetünk azért, hogy esetleg egy védelmi rendszer kiiktatása ne tehesse a tulajdonosokat kiszolgáltatottá. Az autógyártók nagy figyelmet fordítanak a védelemre manapság, így gyakran az új típusú kocsikat már eleve ellátják riasztóval és indításgátlóval, ugyan ez drágábbá teszi az autót, mégis megéri belefektetni. Természetesen utólag is elláthatjuk az autót riasztóval viszont akkor a MABISZ által jóváhagyott riasztókat, indításgátlókat érdemes választanunk, mivel a biztosítók ezeket a modelleket fogadják el.

Igénybe vehető távfelügyeleti segítség is, ami több féleképpen is működhet, például járőrt küld a helyszínre vagy értesíti a tulajdonost. Igen hasznos, a lopás megakadályozására is, hiszen nagyon gyors intézkedést tesz lehetővé. Egy másik egyszerűen elérhető és hatékony módszer a GPS nyomkövető rendszer alkalmazása.

Az elektromos és elektronikus védelem mellett, jó mechanikus védelmet is használni. Ilyen lehet az indításgátló, a kormányzár, a kerékbilincs, a pedálbilincs vagy az ablakokba maratott mini-rendszám, valamint az ablakok betörése ellen védőfóliát is ajánlott használni. A kocsikban lévő elektronika védelme takarólapok, illetve levehető előlapok segítségével történhet. A sziréna és a fényjelzés is hatékonyak lehetnek, ám ezek gyakran érzékenyebbek a kelleténél, ami miatt a járókelők már nem figyelnek fel rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://elloptak.blog.hu/api/trackback/id/tr262982686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása